Het begin is gemaakt

Rembrandt today

Over mijn werk

U ziet hier een stukje van mijn ontwikkeling in het schilderen. Met een voorliefde voor het maken van portretten en de drang om met afwisselende materialen te werken, onstaat er steeds een nieuwe 'look'. Dit laat ik bewust gebeuren omdat ik de noodzaak niet zie me slechts tot één stijl te beperken. Zo laat ik mezelf vrij in elke ontwikkeling en is de verrassing des te groter als het lukt. Ik zie het als mijn uitdaging, het onderwerp in eigen sfeer en belevingswereld weer te geven. Ik merk wel dat, doordat ik telkens nieuwe wegen ingeslagen ben, mijn werkwijze aan spontaniteit gewonnen heeft. Het 'spelelement' wordt belangrijker en daarmee ook het genot om te schilderen!

portret in acryl en spray van mijn dochter, mei 2017Acryl en spraycan op papier, 75x100 cm

 

Geef schilderlessen als kado!

Vervul eens een hartewens en geef de jarige een schildercadeaubon!

Geldig voor 4 lessen schilderen. De waarde van de bon is 55,- euro en hij is op flexibele tijden te gebruiken gedurende een periode van 2 maanden na aanvang. De cadeaubon kunt u bestellen via het contactformulier.

 

cadeaubon

 

"iDonna", 2015

Beewax, acryl, silicon in iron frame.

Rembrandt als voorbeeld..

Niettegenstaande de ietwat aanmatigende titel, heb ik me in dit speciale Rembrandt-herdenkingsjaar met de vaart der volkeren en het gangbaar denken mee laten sleuren en heb mijn inzending voor "Lang Leve Rembrandt" de kunstwedstrijd van het Rijksmuseum" net op tijd kunnen insturen.

Al had ik heel andere plannen. Of.. was mijn originele plan gewoon weer veel, tè veel.. veelteveel inderdaad. Mijn plan: een van de meest populaire etsen van de grote meester "De 100-gulden prent", of "De Predikende Jezus" als expiriment met spuitbussen vergroot uit te voeren. 

Rembrandt verplaatste de handelingen van Jezus naar zijn eigen tijd, om de oude Bijbelse verhalen meer voelbaar te maken voor zijn tijdgenoten. Dit idee sprak mij aan. Maar niet alleen vanwege de voorstelling en betekenis heb ik iets met Rembrandt. Ik voel me af en toe een beetje een 'leerling van ..' 

Aanmatigend? Dat zou je zeggen inderdaad. Ik denk niet dat ik als student bij Rembrandt had durven aankloppen, en terecht! Maar van je eigen vader, daar mag je toch gerust een 'leerling' van zijn of willen zijn. Inmiddels, door het geven van mijn schilderlessen begrijp ik namelijk dat Rembrandt zijn tijd eeuwen vooruit was. Zijn gevoel voor dramatiek, zijn karakterisering en zijn directe en bovenal spontane streek is on-overtroffen!

Je leert bij, in de loop der jaren. Maar toen ik kind was en mijn vader als hobby kopieën maakte van de leerlingen van Rembrandt van Rijn, dacht ik.. das fijn, maar niks voor mij al die donkerbruine verf! 

Dus mijn voorzichtige opzet, iets wat slechts bedoeld was als schets of vingeroefening, moest ik, A. om mijn familie niet teleur te stellen, en B. vanwege tijdsgebrek toch maar alvast afmaken en insturen. 

Hieronder wat het geworden is. Spuitbus en acryl op papier, 60x87cm. Kom het in het Rijks? De jury is in beraad, uitslag volgt half mei..

Eigen werk en opdrachten

Voorbeelden van Bo's eigen werk en werk in opdracht

zie ook Bo's Gallery

 

Acryl en spraycan op doek, 60x80 cm

 

Brisbane by night, acryl op board, 65x100 cm

 

Abstract, acryl op board, 50x120 cm

 

Over Metallica en vlinders, acryl op doek, 80x120 cm

 

Portret, aquarel, 50x70 cm

 

Clematissen, collage in mixed media op paneel, 55x60 cm

 

Portret van David Peres en iets van Queen (Brian May) collage, acryl en aquarel 50x70 cm

 

Oom Harry, tgv zijn 90e verjaardag, ccryl en spraycan op board 40x40 cm

 

Winnend schilderij wedstrijd "Heel Helmond Dicht" 2014 voor Stichting Beeld, collage, acryl op doek 80x120 cm

 

Abstract, acryl op doek 80x120 cm

 

 

eCompanies - Amusement en kunst