Cursus MODEL SCHETSEN

Cursus Model schetsen

Niets is zo effectief als het leren tekenen naar 'de natuur'. Met je eigen ogen kijken en direct neerzetten op papier of doek. Moeilijk!.. hoor je vaak zeggen. Maar niet voor wie zich inschrijft voor deze cursus! 

In enkele eenvoudige stappen gaan we leren hoe we de menselijke figuur het beste kunnen schetsen en hoe we komen tot een losse, spontane stijl.

Bij alle lessen behalve de introductieles is er een professioneel naaktmodel aanwezig. Bij het tekenen letten we op zaken als: 

 • de verhoudingen 
 • vlakvulling en beeldhoek
 • anatomische aspecten
 • lijnvoering en armbewnude model, sketch, art, crayon, modelschetsen, schetsen, kleur, acryl, pastelegingen
 • schaduwen en higlights
 • diepte creëren etc.

We werken met diverse krijtsoorten en acrylverf.

Vaak kijken we naar voorbeelden getoond via de beamer.

Geschikt voor beginners en gevorderden.

Prijs per blok van 8 lessen:

225,00 euro 

195,00 euro voor leden 

inclusief :

 • alle materialen 
 • koffie en thee
 • mannelijke en vrouwelijke modellen
 • een cursus map
 • online toegang tot theorie en
 • veel inspirerende voorbeelden

Bij voldoende aanmeldingen starten we weer een nieuwe serie van 8 lessen. De lessen zijn 's avonds van 19:30-22:00 uur. In overleg kan de serie lessen op maandag- of donderdagavond plaatsvinden. Wat u in deze unieke cursus leert zult u bij al uw schilder- en tekenwerk zeker gaan benutten! 

Aanmelding kan via het formulier op deze pagina of door te bellen naar 06-34562463.

Doorlopende schilderlessen

Bij Artschool Helmond zit u niet vast aan lange abonnementen. Er zijn continu lessen en ook in de kleine schoolvakanties wordt er doorgewerkt.  U betaalt een vast laag bedrag van 67.50,- euro per maand en eenmalig 22,50 euro inschrijfgeld.

Ruime ateliersruime ateliers
In onze ateliers met een totale oppervlakte van 100 m2 kunt u werken aan ezels en aan tafels. Voor het werken met spraycans of andere chemische middelen is er een speciaal geventileerde ruimte.

Materialen
Wanneer u wilt kennismaken met nieuwe materialen kunt u kiezen uit een scala van verfsoorten, krijtsoorten en inkten. Weet u waarmee u verder wilt werken, dan heeft u rustig de tijd om uw eigen materiaal aan te schaffen.

Er wordt het meest met acrylverf of aquarelverf gewerkt, maar ook olieverf en Artisan zijn een optie. Tekenen en schetsen kan met alle materialen, zoals potlood, contékrijt, houtskool, maar ook een penseel met dunne verf kan gebruikt worden om te schetsen.

Kleine groepen
De groepen zijn niet te groot, om de individuele begeleiding te kunnen waarborgen; het aantal cursisten ligt tussen de 5 en de 10 personen.

Schilderen kan iedereen!
Iemand die wil schilderen, kan ook schilderen. "Maar ik heb geen talent!"  is een veelgehoorde uitspraak...waarmee eigenlijk bedoeld wordt, "Ik kan niet goed realistisch tekenen". alt
Maar dat is helemaal niet nodig om iets moois te maken. Er zijn vele andere mogelijkheden om een beeld op doek te krijgen. Het leukste van schilderen is het werken met verf en alle materialen.
Stempelen, sjabloneren, sprayen en plakken, kortom het 'doen' en zien wat er gebeurt is een heerlijke belevenis. En met de persoonlijke begeleiding van uw docent komt u gegarandeerd tot goede resultaten! Om u in te schrijven kunt u gebruik maken van het reactieformulier of bellen naar 06-34562463.

De lessen worden gegeven in blokken van 2,5 uur.

Lestijden zijn:

dinsdagmiddag 14:00 - 16:30 uur

dinsdag- en woensdagavond 19:30 - 22:00 uur

 

Wilt u eerst eens de sfeer komen proeven?

Neem een GRATIS PROEFLES! 

Uniek cadeau: de schilder-cadeaubon!

Kent u ook mensen die hun wens om te schilderen in de loop der jaren maar ergens diep begraven hebben?

U kunt uw vriend of familielid nu blij maken met een cadeaubon voor

- 4 schilderlessen! De waarde van de bon is 65,00 euro en hij is op flexibele tijden te gebruiken gedurende een periode van 2 maanden na aanvang.

-10 schilderlessen á 160,00 euro. Geldigheid: 4 maanden na aanvang.

De cadeaubon kunt u bestellen via het contactformulier

eCompanies - Amusement en kunst